Εξοικονομήστε ενέργεια με πράσινες στέγες!

Είναι πλέον γεγονός ότι η πρωτεύουσα χρειάζεται επειγόντως ανανέωση και αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής. Τα φαινόμενα ρύπανσης, αυξημένης θερμοκρασίας αλλά και πλημμυρών ακόμα και με μια μικρή μπόρα, είναι δείγμα ότι η Αθήνα έχει ανάγκη από πράσινο! Όχι μόνο για αισθητικούς λόγους και για να εξυγιάνουμε τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά γιατί το πράσινο συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας σε λογικά επίπεδα και παράλληλα στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, κατακρατώντας σημαντικά ποσοστά του βρόχινου νερού.

Οι πράσινες στέγες είναι μια πολύ σημαντική και αποδοτική λύση, τόσο για το συνολικό αποτέλεσμα σε μια πόλη αλλά ακόμα περισσότερο για την πολυκατοικία στην οποία διαμένετε! Η φύτευση στην αχρησιμοποίητη ταράτσα της πολυκατοικίας σας, προσφέρει καθαρότερο αέρα για τους ενοίκους, καθώς μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα στα διαμερίσματα κατά τους θερινούς μήνες. Αποτέλεσμα είναι να ανακυκλώνεται ο αέρας στους χώρος γρηγορότερα αντί να βαραίνει.

Παράλληλα, η πράσινη στέγη συμβάλλει στη συγκράτηση των βρόχινων νερών με αποτέλεσμα να μειώνει τα φαινόμενα πλημμύρας, ενώ τα φυτά λειτουργούν ως άψογα ηχομονωτικά, μειώνοντας σημαντικά την ηχορύπανση. Αυτό που πρέπει να τονιστεί για την λειτουργία μιας πράσινης στέγης, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων! Μειώνεται τόσο η κατανάλωση ενέργειας για ψύξη του χώρου, όσο και θέρμανση καθώς τα φυτά λειτουργούν ως μονωτικά!

Το κόστος ανάλογα τη διάσταση της ταράτσας, είναι βατό καθώς η απόσβεση είναι άμεση, ενώ υπάρχουν εταιρίες οι οποίες αναλαμβάνουν να κάνουν σωστή μελέτη και μόνωση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, και ένα καταπράσινο κήπο στη ταράτσα σας!

 

 

 

 

 

ένοικοι πολυκατοικίας, εξοικονόμηση ενέργειας, πολυκατοικία, πολυκατοικίες, πράσινες στέγες

Πολυκατοικίες

Στο polikatikies.gr θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την διαχείριση πολυκατοικιών, καθώς και πληροφορίες που αφορούν τα έξοδα και τους κανονισμούς πολυκατοικιών.