Κάγκελα πολυκατοικίας σωστή επιλογή

Τα κάγκελα σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην συνολική εικόνα του οικοδομήματος. Φυσικά δεν παίζει σημαντικό ρόλο αποκλειστικά για την αισθητική, αλλά και την ασφάλεια, τη διαχρονικότητα, τη δυνατότητα συντήρησης.

Όταν επιλέγουμε την τοποθέτηση κάγκελων σε ένα διαμέρισμα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μάλιστα, στην περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε τα κάγκελα σε υπάρχουσα πολυκατοικία, οι επιλογές μας είναι πολύ περιορισμένες.

Στην περίπτωση νεόδμητου διαμερίσματος, δηλαδή σε μια καινούργια πολυκατοικία, είναι σημαντικό το σχέδιο των κάγκελων να ακολουθεί και να ταιριάζει με το design του κτιρίου. Μάλιστα, σήμερα κερδίζουν έδαφος τα γυάλινα κάγκελα, δίνοντας μοντέρνα όψη στο κτίριο και παράλληλα προσφέροντας την απαραίτητη ασφάλεια και αντοχή στον χρόνο. Οι λόγοι είναι πολλοί, καθώς οι ενώσεις και τα στηρίγματα στα γυάλινα κάγκελα είναι αλουμινίου, που προσφέρουν αντοχή στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες και ελάχιστο κόστος συντήρησης, ενώ τα γυαλιά που χρησιμοποιούνται έχουν ειδική μεμβράνη για αντοχή σε κρούσεις και φυσικά να μη χρειάζονται διαρκώς καθάρισμα.

Στην περίπτωση βέβαια που επιθυμείτε μια αλλαγή στα κάγκελα υπάρχουσας πολυκατοικίας, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα καθώς επιβάλλεται να ακολουθήσετε το σχέδιο και το χρωματισμό των υπολοίπων. Αυτό βέβαια που μπορείτε να επιλέξετε, είναι τα σωστά υλικά, και τα σωστά χρώματα που θα διατηρήσουν ανέπαφα στο χρόνο τα κάγκελα σας, προσφέροντας ομορφιά και ασφάλεια.

Επειδή όμως πολλές φορές τα κάγκελα μιας πολυκατοικίας δεν μας ικανοποιούν πάντα αισθητικά, μπορούμε πάντα με μικρές ανώδυνες προσθήκες να βελτιώσουμε την όψη τους. Δοκιμάστε κρεμαστές γλάστρες με πολύχρωμα πολυετή άνθη και πρασινάδες, κρεμαστά διακοσμητικά, ακόμα και μέσα κάλυψης όπως είναι μια καλής ποιότητας καλαμωτή ή πέργκολα.

διαμέρισμα πολυκατοικίας, καγκελα διαμερισματος

Πολυκατοικίες

Στο polikatikies.gr θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την διαχείριση πολυκατοικιών, καθώς και πληροφορίες που αφορούν τα έξοδα και τους κανονισμούς πολυκατοικιών.