Τι είναι το πάγιο θέρμανσης σε ένα διαμέρισμα;

Δεν είναι λίγες οι πολυκατοικίες πλέον που έχουν καταργήσει την χρήση της κεντρικής θέρμανσης, επιτρέποντας στα διαμερίσματα να επιλέξουν μεταξύ άλλων μέσων θέρμανσης όπως είναι το air condition. Οι λόγοι είναι πολλοί πλέον για τους οποίους η κατανάλωση πετρελαίου έχει αποκλειστεί από μια μεγάλη πλειοψηφία πολυκατοικιών.

Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας κατόπιν ομοφωνίας αποφασίσουν να λειτουργήσει η κεντρική θέρμανση και κάποιοι δεν διατίθενται να συμμετάσχουν;

Η απάντηση σε αυτό το ζήτημα είναι λογική: Ο ένοικος ή οι ένοικοι που δεν θέλουν να συμμετέχουν στη κατανάλωση κεντρικής θέρμανσης, μπορούν να θερμάνουν το χώρο τους με οποιοδήποτε μέσο επιθυμούν. Πάντα όμως θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ελάχιστη συμμετοχή στα κοινόχρηστα θα υπάρχει.

Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται η συμμετοχή στα έξοδα είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη σπατάλη καυσίμων που δημιουργείται, καθώς ο χώρος για τον οποίο είχε προβλεφθεί να θερμαίνεται και να συνεχίζει στα επιμέρους διαμερίσματα παραμένει ανεκμετάλλευτος. Ο δεύτερος και ίσως σημαντικότερος είναι η απορρόφηση θερμότητας από τα γύρω διαμερίσματα τα οποία χρησιμοποιούν την κεντρική θέρμανση.

Πριν αποφασίσετε λοιπόν σε ποιο είδος θέρμανσης θα καταλήξετε το χειμώνα, καλό είναι να σκεφτείτε αν εξυπηρετεί η πληρωμή τόσο ενός στοιχειώδους παγίου όσο σε σχέση με τα έξοδα που θα προκύψουν από άλλες πηγές θέρμανσης.

διαμέρισμα, διαμερίσματα, διαχείριση πολυκατοικίας, θέρμανση πολυκατοικίας, πάγια πολυκατοικίας, πολυκατοικία, πολυκατοικίες

Πολυκατοικίες

Στο polikatikies.gr θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την διαχείριση πολυκατοικιών, καθώς και πληροφορίες που αφορούν τα έξοδα και τους κανονισμούς πολυκατοικιών.