Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας σε μια πολυκατοικία!

Δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται παρεξηγήσεις και προβλήματα σε πολυκατοικίες με πολλούς ενοίκους. Οι δύο κυριότερες αιτίες, είναι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι ώρες κοινής ησυχίας. Για να αποφεύγεται λοιπόν οποιαδήποτε παρεξήγηση μεταξύ των ενοίκων μιας πολυκατοικίας, σας παραθέτουμε παρακάτω τις ώρες κοινής ησυχίας που ισχύουν τους θερινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες!

Κατά τη θερινή περίοδο ή οποία θεωρείται ότι ξεκινά από την 1 Απριλίου και τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου, τα ωράρια κοινής ησυχίας είναι 15:00 με 17:30 τις μεσημεριανές ώρες ενώ από τις 23:00 έως τις 7:00 το πρωί για τις βραδινές ώρες.

Το διάστημα που θεωρείται χειμερινή περίοδος, δηλαδή από 1 Οκτωβρίου έως και 31 Μαρτίου, η μεσημεριανή ώρα κοινής ησυχίας μικραίνει κατά μισή ώρα, και διαμορφώνεται σε 15:30 με 17:30 ενώ το βράδυ ξεκινά κατά μια ώρα νωρίτερα και τελειώνει μισή ώρα αργότερα, 22:00 με 7:30.

Υπάρχουν βέβαια κανονισμοί σε κάθε πολυκατοικία, οι οποίοι ποικίλουν, όπως ψηφιστούν από τους ενοίκους. Αν βέβαια έχετε κάποιο γείτονα που ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας εξακολουθούν να σας ενοχλούν προφασιζόμενοι το δικαίωμα, λάβετε υπόψιν ότι πάντα υπάρχει και η έννοια της ηχορύπανσης, όπου ασχέτως ώρας κοινής ησυχίας μπορεί να σας σώσει από πολύ ψυχοφθόρες και ενοχλητικές καταστάσεις!

διαμέρισμα, διαμερίσματα, ενοικίαση, ενοικιαστής, ένοικοι πολυκατοικίας, ιδιοκτήτης διαμερίσματος, κανονισμός πολυκατοικίας, πολυκατοικία, πολυκατοικίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πολυκατοικίες

Στο polikatikies.gr θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την διαχείριση πολυκατοικιών, καθώς και πληροφορίες που αφορούν τα έξοδα και τους κανονισμούς πολυκατοικιών.