Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας σε μια πολυκατοικία!

Δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται παρεξηγήσεις και προβλήματα σε πολυκατοικίες με πολλούς ενοίκους. Οι δύο κυριότερες αιτίες, είναι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι ώρες κοινής ησυχίας. Για να αποφεύγεται λοιπόν οποιαδήποτε παρεξήγηση μεταξύ των ενοίκων μιας πολυκατοικίας, σας παραθέτουμε παρακάτω τις ώρες κοινής ησυχίας που ισχύουν τους θερινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες!

Κατά τη θερινή περίοδο ή οποία θεωρείται ότι ξεκινά από την 1 Απριλίου και τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου, τα ωράρια κοινής ησυχίας είναι 15:00 με 17:30 τις μεσημεριανές ώρες ενώ από τις 23:00 έως τις 7:00 το πρωί για τις βραδινές ώρες.

Το διάστημα που θεωρείται χειμερινή περίοδος, δηλαδή από 1 Οκτωβρίου έως και 31 Μαρτίου, η μεσημεριανή ώρα κοινής ησυχίας μικραίνει κατά μισή ώρα, και διαμορφώνεται σε 15:30 με 17:30 ενώ το βράδυ ξεκινά κατά μια ώρα νωρίτερα και τελειώνει μισή ώρα αργότερα, 22:00 με 7:30.

Υπάρχουν βέβαια κανονισμοί σε κάθε πολυκατοικία, οι οποίοι ποικίλουν, όπως ψηφιστούν από τους ενοίκους. Αν βέβαια έχετε κάποιο γείτονα που ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας εξακολουθούν να σας ενοχλούν προφασιζόμενοι το δικαίωμα, λάβετε υπόψιν ότι πάντα υπάρχει και η έννοια της ηχορύπανσης, όπου ασχέτως ώρας κοινής ησυχίας μπορεί να σας σώσει από πολύ ψυχοφθόρες και ενοχλητικές καταστάσεις!

διαμέρισμα, διαμερίσματα, ενοικίαση, ενοικιαστής, ένοικοι πολυκατοικίας, ιδιοκτήτης διαμερίσματος, κανονισμός πολυκατοικίας, πολυκατοικία, πολυκατοικίες

Σχόλια (3)

  • Χριστιάνα

    Ποια ώρα είναι κατάλληλο νά ποτίσει τα φυτά στο μπαλκόνι όταν ή σπλήνας βγαίνει έξω από το μπαλκόνι προς το πεζοδρόμιο?

  • Γεώργιος Ταμβάκης

    Χτίζεται πολυκατοικία απέναντι μου και ξεκινά από 6:30 το πρωί και σταματάνε 16:00. Πιστεύω ότι είναι παράνομο σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στοsite σας. Τι μπορώ να κάνω για να μπορέσω να κοιμηθώ λίγο παραπάνω πέντε μήνες τώρα και δεν ξέρω ακόμα πόσο???

  • Κανονικά καμία ώρα δεν είναι κατάλληλη καθώς θα έπρεπε να υπάρχει υδρορροή. Προτιμήστε βραδινές ώρες με λιγότερη κίνηση, κάνει καλό και στα φυτά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πολυκατοικίες

Στο polikatikies.gr θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την διαχείριση πολυκατοικιών, καθώς και πληροφορίες που αφορούν τα έξοδα και τους κανονισμούς πολυκατοικιών.