Skip to main content

Η χρησιμότητα του φυσικού αερίου

Επιφύλαξη εξακολουθεί να διατηρείται από τους καταναλωτές σε σχέση με την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου από φυσικό αέριο και αυτό έχει λογική, καθώς πολλοί αγνοούν τα πλεονεκτήματα και να μειονεκτήματα του φυσικού αερίου σε μία πολυκατοικία.

Οι μελέτες αποδεικνύουν ότι οι παλαιοί λέβητες καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες καυσίμου, με αποτέλεσμα όχι μόνο το μεγαλύτερο κόστος θέρμανσης, αλλά σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Παράλληλα, με το πέρασμα του χρόνου, οι λέβητες πετρελαίου δέχονται μείωση της ισχύος με αποτέλεσμα την ανεπαρκή θέρμανση των τελευταίων ορόφων.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου, ξεκινούν από την εκ νέου εγκατάσταση λέβητα, με αποτέλεσμα την καλύτερη και οικονομικότερη απόδοση. Η επιφύλαξη όμως ξεκινά από εκεί, καθώς η εγκατάσταση λέβητα είναι ένα σημαντικό κόστος του οποίου η απόσβεση σε βάθος χρόνου ξεπερνά τα 7 χρόνια πολλές φορές. Ενώ παρά το γεγονός ότι το φυσικό αέριο έχει έρθει από το 2001 η γραφειοκρατεία εξακολουθεί να είναι μεγάλη μέχρι την τελική εγκατάσταση και πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να φοβούνται για πιθανούς κινδύνους.

Πλέον και ακριβώς λόγω της διστακτικότητας των ενοίκων τόσο πολυκατοικιών όσο και μονοκατοικιών, οι οικονομικές διευκολύνσεις είναι σημαντικές, ενώ το κόστος εγκατάστασης μπορεί να είναι ακριβό αλλά επιμερίζεται σε κάθε διαμέρισμα. Αποτέλεσμα είναι η απόσβεση να μπορεί να φανεί από τον πρώτο χειμώνα, στα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας.

ακίνητα, ακίνητο, διαμέρισμα, διαμερίσματα, ένοικοι πολυκατοικίας, θέρμανση πολυκατοικίας, φυσικό αέριο